Afaceri la țară

1. Cultiva Sofran

Cel mai scump condiment din lume, care se vinde cu pana la 30000 euro pe kilogram poate fi cultivat si in Romania. Sofranul are nevoie de sol argilor sau silicos, bulbii plantandu-se toamna, la o distanta de 10 cm, pe randuri. Culegerea este un proces migalos, florile se recolteaza deschise dupa ce roua s-a ridicat, trebuind extrase stigmatele care apoi sunt uscate, insa eforturile sunt pe deplin rasplatite.

2. Sucuri Naturale de Mere, Struguri, Pere, Caise, Piersici

Parintii sunt dispusi sa scoata din buzunar sume mai mari pentru o alimentatie sanatoasa pentru copii lor, iar un imbold suplimentar va fi daca e bio.

3. Cultura de Lavanda

Interesul pentru “aurul mov” a crescut in ultimii ani, de cand a devenit cunoscut faptul ca profitul care se poate obtine dintr-o astfel de afacere ajunge pana la 9000 de euro. Cultura de lanvanda necesita intretinere, insa planta este destul de rezistenta, nefiind afectata de temperaturi joase sau ridicate (rezista pana la 40 grade Celsius sau pana la minus 20 de grade Celsius).

4. Mure

Arbust peren, din familia Rosacee, originar din Orientul Mijlociu, Africa sau America de Nord s-a adaptat foarte bine in tara noastra. Printre cele mai dulci afaceri la tara, murul este usor de intretinut si are soiuri cu productivitate ridicata ca de exemplu Thornfree.

5. Cartof mov

Declarat ce mai sanatoasa leguma din lume, plin de vitamina C, potasiu, calciu, fier, vitamine, si mai alex antioxidanti, cartoful violet este o leguma usor de cultivat si una dintre cele mai simple idei de afaceri la tara, insa foarte profitabile.

6. Produse ceramice

Traditionale sau moderne, produsele ceramice sunt nelipsite din casele romanilor, asa ca de ce sa nu faci un business cu ele? Poate fi una dintre cele mai potrivite idei de afaceri la tara daca ai o latura creativa.

7. Agropensiune

Foarte populara ca si afacere in zonele rurale, finantata prin fonduri eruopene, la munte sau la ses, agropensiunea este o ideee nu foarte noua pe buzele multor oraseni. Cea mai tentanta varianta de a schimba mediul urman pe cel rural prin accesarea de fonduri europene.

8. Ferma

Nu ai nevoie de mult spatiu pentru o mica ferma la tara. Poti sa cresti niste animale, sa cultivi fructe, legume, condimente, sa faci braza, cas, in timp ce respiri aer curat si te hranesi sanatos din productie proprie. Comercializarea produselor devine tot mai usoara iar subventiile pentru zonele rurale tot mai multe.

9. Aronia

Planta cu proprietati de detoxifiere, cae imbunatateste sistemul imunitar, sustine functia cognitiva, cu efect antibacterian, ajuta vederea si stabilizeaza greutatea, folosita si in curele de slabit, aronia a devenit tot mai cunoscuta si la noi in ultimii ani.

10. Seminte

Printre nenumaratele recomandari din articolul Idei de Afaceri 2020 am inclus si una referitoare la seminte, pentru care exista cerere tot mai mare mai ales pentru cele Bio. Agricultura Bio este in crestere, insa ea nu poate functiona fara furnizorii de seminte Bio. Devino si tu un astfel de furnizor, nu iti va parea rau.

Ai nevoie de mai multe informații?

Vrei să-ți începi Afacerea cu Fonduri Europene Nerambursabile?

„Secretul succesului in viata unui om este cel de a fi pregatit pentru sansa sa atunci cand aceasta apare.”

Earl of Beaconsfield

Ai nevoie de consultanță pentru accesare fonduri europene nerambursabile?