Idei de afaceri Start Ups

GRĂDINIȚĂ PARTICULARĂ/ AFTER SCHOOL

Grădinița este o instituție educațională privată, autorizată, condusă de personal cu experienţă îndelungată în domeniu şi pasionat, pentru copii prescolari. Printre activitățile de bază realizate la o grădiniță se numără joaca, cântatul, activitățile practice precum desenatul și interacțiunea socială, ca parte a tranziție pentru viața de școlar.
After school sau școala după școală este un program organizat unde copilul poate desfășura activități precum: pictură, modelaj, jocuri de societate și perspicacitate, cursuri opționale (care pot fi taxate separat) cum ar fi teatru, dans, arte marțiale, o limbă străină sau un instrument muzical.
Aceste întreprinderi vin în ajutorul părinților activi cu un program de lucru încărcat. Copilul nu este doar supravegheat pe o anumită perioadă de timp dar și îndrumat de către un cadru didactic la efectuarea temelor pentru acasă sau a altor activități extracurriculare.

SALON DE ÎNTREȚINERE CORPORALĂ

Fie că vor să se relaxeze, să-și tonifieze musculatura sau să slăbească, din ce în ce mai multe doamne, domnișoare dar și domni apelează la un salon de întreținere corporală.
Cu ajutorul unei tehnologii moderne, aceștia vin în ajutorul rezolvării unor probleme precum: kilogramele în plus, celulita, obținerea unui corp bine modelat și tonifiat, starea generală de bine, un ritm de viață mai sănătos sau relaxarea deplină.
Saloanele de întreținere corporală s-au transformat în adevărate oaze de liniște și relaxare, punând la dispoziția clienților o multitudine de servicii și opțiuni, precum o largă varietate de masaje (anticelulitice, reflexoterapie, drenaj limfatic, masaj Shiatsu sau acupunctură), tratamente dermatologice (pentru forme grave de acnee, dermatite, pete faciale).

SALON DE ÎNFRUMUSEȚARE

Saloanele de coafor au ajuns să facă față celor mai exigente și pretențioase solicitări.
Pentru a atrage atenția celor din jur, părul are nevoie de atenție deosebită și de o îngrijire specială. Un păr strălucitor este semnul unui trup bine îngrijit, iar o tunsoare potrivită arată grija pentru imaginea noastră. Sănătatea, vigurozitatea și strălucirea acestuia, alegerea tunsorii și a culorii potrivite, toate aceste lucruri contribuie la conturarea frumuseții naturale ale unei femei.
Un salon poate pune la dispoziție o paletă largă de servicii, începând cu tunsori de formă sau doar de vârfuri, până la coafuri, manopere de permanent, extensii, vopsit, tratamente și multe altele. Nevoia de relaxare și de servicii de calitate sunt satisfăcute și prin servicii de masaj facial, manichiură şi pedichiură. În vederea participării la diverse evenimente machiajul și coafura sunt foarte importante, motiv pentru care se apelează la munca unor specialiști.
În ultima perioadă bărbații au devenit foarte interesați de imaginea lor și au început să meargă din ce în ce mai mult la saloane pentru tuns, bărbierit și/sau aranjarea bărbii.

FIRME DE CURĂȚENIE

Industria curățeniei se bucură de o perioadă de creștere a cererii pe piața românească și acest aspect poate determina mulți antreprenori să demareze o afacere în acest domeniu.
Firmele mai mici de curățenie pot oferi mai multă atenție și încredere persoanelor și companiilor care solicită serviciile lor de specialitate. Acestea încheie parteneriate de lungă durată, bazate pe încredere și calitatea serviciilor prestate cu clienții și de aici rezultă o viitoare colaborare unde ambele părți ies în câștig.
Curățenia generală este o activitate periodică, de amploare, care ar trebui să se desfășoare și să acopere toate suprafețele, chiar și cele foarte îndepărtate sau greu accesibile . Curățenia generală include curățarea geamurilor, curățarea covoarelor sau mochetelor prin injecție-extracție, curățarea scaunelor, canapelelor și fotoliilor cu fețe din material textil.

FOOD TRUCK SAU RULOTĂ FAST FOOD

Românii caută noutate, vor să încerce gusturi noi, de aceea, la modă acum se află festivalurile de tip Food Truck. Un astfel de festival este o caravană dedicată street food-ului, având ca scop promovarea mâncărurilor preparate rapid, dar sănatos. Atât ca și opțiune culinară de servit în oraș, cât și propunere alternativă pentru prânzul “pe tastatură”.
Deși este foarte la modă în ultimii ani, în întreaga lume, “ideea de street food”, are de fapt o istorie foarte veche. Începând cu Grecia Antică și ajungând până în China sau Turcia, mâncarea vândută pe stradă, pentru ca asta înseamnă, de fapt, “street-food”, a avut o istorie lungă și interesantă. Astăzi, este, fără doar și poate, un must-have pentru mai toate orașele sau centrele culturale, devenind parte integrantă din peisajul cultural urban.
Un Street Food/Food Truck Festival poate aduce laolaltă peste 20 de vendori, din întreaga țară: rulote, trucks, căruțe, standuri, biciclete, toate fiind mijloace tipice din care se comercializează street-food. Evenimentul va include varietăți culinare precum: burgeri, hot-dogs, sandwiches, tacos, burritos, paste, grills si barbeques, clătite, înghețată și multe altele, toate unite sub umbrela conceptului de street-food, publicul putând astfel să se bucure de o incursiune completă în aceasta modalitate de a servi mâncarea ce a devenit din nou, în ultimii ani, extrem de populară.

SERVICE AUTO

Calitatea drumurilor din România lasă mult de dorit, iar deschiderea unui service auto este o afacere profitabilă. Service-ul auto se adresează atât operatorilor de transport (ce au camioane, autocare, tiruri etc) dar și persoanelor fizice cu mașini personale ce au nevoie de revizii, reparații, vopsire și altele.

SPĂLĂTORIE AUTO

Deschiderea unei spălătorii auto a devenit rentabilă cu trecerea vremi, deoarece fiecare familie din România are măcar o mașină şi dacă punem la socoteală cantitatea de praf care este de zece ori mai mare decât în alte capitale europene, perspectiva business-ului este certă.
Pentru a obţine profit cât mai repede, trebuie să vă amplasaţi spălătoria într-o locaţie cu trafic. În acelaşi timp însă, trebuie să aveţi în vedere şi zona de staţionare a maşinilor care aşteaptă la rând.
Angajaţii care lucrează în cadrul spălătoriei trebuie să aibă experienţă în domeniu şi să corespundă anumitor norme.
Cosmeticele auto şi echipamentele de lucru au un rol important în asigurarea unor servicii de calitate
Sursa de apă este foarte importantă în rentabilizarea afacerii. Cel mai profitabil este să dispui de o sursă independentă (puţ forat).
Este importantă și amenajarea unei mici terase cu răcoritoare, cafea sau un loc de așteptare poate face diferenţa faţă de concurenţă.

SPĂLĂTORIE ARTICOLE TEXTILE ȘI ÎMBRĂCĂMINTE DIN BLANĂ

Afacerile de tip spălătorie de articole textile și îmbrăcăminte din blană sunt în creștere, datorate cererilor venite din partea persoanelor fizice, dar și a operatorilor comerciali (spitale, hoteluri, restaurante, etc). Fie că vorbim de o curățătorie ecologică sau de una chimică, investiția inițială este una semnificativă, iar pe lângă aceasta trebuie să luați în considerare și costurile consumabilelor (consum energie, detergenți și adjuvanți, instrumente finisare, ambalare, etc) .
O spălătorie de articole textile are nevoie de o dotare complexă cu utilaje și echipamente tehnologice noi de aceea investiția trebuie să urmărească achiziția unor echipamente moderne și cât mai diversificate pentru a spori calitatea serviciilor oferite clienților.

SERVICE CALCULATOARE

Ideea afacerii este dechiderea unui atelier de service pentru calculatoare, atelier ce va presta în general următoarele tipuri de servicii: service calculatoare personale (pc), service laptop-uri, reparații monitoare, reparații plăci de bază, înlocuire și reparații surse, reparații imprimante, înlocuire și refil cartușe imprimante, devirusare calculatoare personale și laptop-uri și instalare programe antivirus, instalare sistem de operare, aplicații Microsoft Office, configurare wireless, etc.

COPY CENTER

Este o companie din domeniul printului digital profesional şi cel al personalizărilor de obiecte promoţionale ce oferă servicii complete şi de calitate pentru o largă gamă de produse precum cărti de vizită, broşuri, reviste, cărti, albume, print foto profesional, diplome, mape prezentare, mape de catifea, agende, calendare de birou şi de perete, lucrări de diploma, invitaţii, flayere, pliante, afise de mici şi mari dimensiuni, stikere, autocolante, ecusoane personalizate, bannere, roll-up-uri, tablouri canvas, insigne personalizate, cocarde, eşarfe, foto magneţi, print DVD/CD, print carcasă DVD/CD, căni personalizate, pixuri, creioane personalizate, tricouri personalizate, cupe, trofee, medalii, plachete, rame foto, servicii de legătorie, servicii de broşare, articole de papetarie, servicii foto profesionale, servicii de grafică şi web design!

SALON DE TATUAJ ȘI PIERCING

Saloanele de tatuaj și piercing au luat naștere din pasiune pentru artă. Acestea te așteaptă într-o atmosferă caldă și în același timp profesională. Fie că ai deja un model de tatuaj sau doar o idee, echipele de profesioniști îți vor oferi tatuajul mult dorit.
Tatuajul este o formă de exprimare, un moment important, un mijloc de materializare al sentimentelor și emoțiilor. Fie că reprezintă un tribut, o amintire păstrată în minte cât și pe corp, tatuajul este o operă de artă. În momentul în care te decizi să îți faci un tatuaj, trebuie să ai în vedere trei lucruri esențiale: modelul pe care îl alegi din marea varietate, semnificația pe care ți-o dorești să o aibă dar și amplasarea lui.
Tatuajele pentru fete sunt acele desene care exprimă feminitatea, delicatețea, eleganța și senzualitatea caracteristice sexului frumos. Cele mai populare sunt: flori, fluturi, steluțe, fundițe, pene, zâne, semne zodiacale, diamante, inimioare, citate și simboluri chinezești.
O altă procedură la mare căutare acum este tatuarea cosmetică: microbladingul, micropigmentarea sprâncenelor, a buzelor și a pleoapelor.
Industria cosmetică a evoluat într-atât încât este capabila să asigure femeilor frumusețe de durată, fără niciun efort din punct de vedere al întreținerii.

FABRICAREA SUCURILOR DE FRUCTE SI LEGUME

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de sucuri din fructe si legume.
Sucurile naturale din fructe sau legume nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică, fiind bogate în vitamine și minerale, de care corpul are mare nevoie pentru o funcționare bună.
Sucurile sunt necesare pentru o piele tânără și de invidiat, deoarece sunt bogate în vitaminele A, B, C și E, combustibili necesari pentru menținerea unui ten superb și pentru întărirea oaselor. Unele tipuri de sucuri sunt folosite in diete, fiind antixidante, iar altele ofera oza necesară pentru zilnică în vitamina K – foarte importantă pentru sânge și sănătatea oaselor.
Astfel, in afara de gustul bun pe care il au, sucurile naturale sunt sanatoase si ofera corpului vitaminele necesare pentru o sanatate de fier.

COFETARIE

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul cofetariilor.

 • Macarons– este un desert foarte fin din bezea, preparat din faina de migdale, zahar sau indulcitor, albus de ou si ganache (umplutura).
 • Cupcakes– sunt minitorturi care au la baza 4 ingrediente: zahar, oua, unt si faina. Metoda folosita in prepararea lor se numeste creaming si presupune mixarea untului cu zahar pana cand acesta capata o consistenta cremoasa, ouale adaugate avand rolul de a omogeniza mai bine si de a da volum amestecului. Ingredientele uscate se amesteca separat si apoi se incorporeaza totul, formand astfel compozitia pentru cupcakes.
 • Cakepops– sunt niste bilute delicioase facute din blat de tort sau orice alta prajitura, care se amesteca cu dulceata sau diferite creme iar apoi se glazureaza cu ciocolata topita si se presara cu diferite ornamente. Aceste bilute se servesc pe bete de acadea.
 • Acadele din martipan sau pasta de zahar– sunt acadele realizate din faina de migdale (martipan) sau pasta de zahar si se regasesc intr-o multitudine de forme, gusturi si culori
 • Mousse – este un desert bogat, aerisit, care poate fi fierbinte sau rece si care se regaseste intr-o diversitate de arome si culori. Se poate realiza din piure de fructe sau ciocolata, caracterul pufos fiind dat de frisca sau albusurile batute spuma.
 • Bomboane fondante– bomboane de forma sferica, realizate din fondant (o pasta din apa, zahar si glucoza lichida, folosita pentru glasarea/imbracarea torturilor, pentru creme si pentru bomboane) si nuca. Pot avea diferite forme si culori.
 • Bezele (simple si cu crema)– sunt dulciuri simle, obtinute din doar doua ingrediente de baza (albusuri de ou si zahar), crocante la exterior si cu o textura moale si usor cleioasa la interior. Se pot colora si aroma in diferite variante sau se pot lipi cate doua, cu crema la mijloc.
 • Pricomigdale– sunt deserturi realizate tot din albusuri de ou, amestecate cu migdale sau nuci macinate
 • Mini-prajituri – sunt prajituri de dimensiuni mici, replici ale prajiturilor clasice, care pot satisface o diversitate de gusturi.
 • Torturi (diverse compozitii si forme)– sunt deserturi formate din una sau mai multe prăjituri (realizate din blaturi diferite: vanilie, cacao etc.) înmuiate în cremă (tiramisu, diplomat, cacao, vanilie etc.) sau gem. Partea superioară a tortului este, de obicei, decorată cu cremă de glazură și/sau fructe. În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Tortul este consumat la diferite sărbători tradiționale cum ar fi nunți, aniversări și alte evenimente festive.
 • Corabioare (mini tarte cu fructe sau cu nuca)– sunt dulciuri formate din aluat, decorat apoi cu diferite creme, cu fructe sau nuca

FABRICAREA PAINII

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de paine si alte specialitati.
Pâinea este un aliment de bază produs prin coacerea aluatului obținut din făină amestecată cu apă și drojdie, adăugându-se de la caz la caz diferiți ingredienți în funcție de categoria pâinii obținute.

FABRICAREA INGHETATEI

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de inghetata.
Înghețata este un desert rece creat din produse lactate, cum ar fi laptele și smântâna, combinate cu asezonare și îndulcitori precum zahărul. Această mixtură este creată încet la rece pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, acest lucru rezultând o înghețată neted structurată.
Inghețata poate fi într-o mare varietate de feluri, de obicei aditivi cum ar fi fulgi de ciocolată, sau chipsuri, ornamente cum ar fi ciocolata sau carameaua, nucile, fructele și dulciurile. Unele din cele mai folosite feluri de înghețată sunt vanilia ciocolata, căpșuni și vafele (în combinație cu cele trei feluri).

PRODUCTIE FABRICAREA DE ACCESORII: MANUSI, CORDOANE, SALURI, CRAVATE

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de accesorii imbracaminte: manusi, esarfe, cravate, cordoane.
Manusile sunt o piesă de vestimentație, un echipament de sport sau un element de protecție, un element de igienă care acoperă mâna. Sunt folosite îndeosebi pentru protejarea de frig, sau chiar pentru prestigiu (lux, ceremonii). În general, mănușile sunt comercializate și purtate perechi.

ARTICOLE DE IMBRACAMINTE PENTRU SUGARI

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de articole de imbracamite pentru sugari si accesorii.
Alegerea hainelor pentru cei mici, alegere care trebuie facuta avand in vedere o multime de factori.
Fiind foarte delicata si sensibila, pielea copiilor poate suferi neplaceri in contactul cu diverse materiale textile care pot fi chiar toxice pentru acestia.
De asemenea, cei mici sunt foarte predispusi sa fie afectati de diverse alergii, astfel este necesara o mai mare atentie la confectionarea materialelor pentru hainele de sugari.

INCALTAMINTE DIN PIELE

Productia de incaltaminte din piele este destinata mai multor categorii de oameni fara a tine cont de varsta sau gen (femei, brabati, copii, varstnici).
Încălțămintea este denumirea generică a tuturor produselor care sunt confecționate special pentru acoperirea și protecția labei piciorului. In aceasta categroie intra: ghete, pantofi, cizme, bocanci, pantofi, cizme, bocanci, sandale, adidasi.

FABRICAREA ARTICOLELOR DIN BLANA

Nurca, oaie, astrahan, foca, vulpe, vizon, chinchilla, lynx sau iepure. Lista animalelor din blana carora se produc articole vestimentare nu se opreste aici. Practic, hainele de blana au devenit accesoriul obligatoriu pentru garderoba oricarei femei.

FABRICAREA DE ODGOANE, FRÂNGHII, SFORI SI PLASE

Sfori și frânghii din fibră sintetică și naturală au aplicații diverse (construcții, agricultură, nave).
Plasele se pot folosi şi pentru amenajări interioare, amenajarea sălilor de sport, împachetarea paleţilor pentru transport etc. Plasa este împletită folosind frânghie sintetică, din poliamidă sau naturală, din cânepă, iar configurația nodurilor este foarte rezistentă.

PATISERIE

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei alimentare specializata in produse de patiserie.

FABRICAREA DE PELETI SI BRICHETI

In ultimii ani, energia alternativa a cucerit din ce in ce mai mult segmente de piata consacrate energiei conventionale, combustibililor lichizi si solizi epuizabili si poluanti. Ani la rand, s-a pus accentul pe energiile eoliana si solara, neglijandu-se insa o alta sursa de energie esentiala si accesibila, si anume biomasa, cea mai abundenta de pe planeta.
Biomasa include absolut toata materia organica produsa prin procesele metabolice ale organismelor vii. Prin deshidratarea acestei resurse, se obtin peletii si brichetii, o forma de combustibili solizi, nepoluanti, cu un randament net superior in arderea materiei lemnoase si vegetale.
Romania dispune de un potential foarte ridicat de biomasa, circa 50% din potentialul de resurse regenerabile, care este insa insuficient exploatat. Acest aparent dezavantaj, sustinut de fondurile europene nerambursabile acordate, permite insa o mai mare accesibilitate firmelor producatoare de combustibili solizi ecologici. Uniunea Europeana devine astfel un sustinator marcant pe scena energiei regenerabile, prin politicile ecologice si fondurile alocate in acest sens.

FABRICAREA DE OBIECTE DECORATIVE DIN LEMN

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de abricarea articolelor din pluta, paie si din alte materiale vegetale impletite.
Vanzarile de mobila si decoratiuni realizate prin intermediul platformelor online au ajuns in 2015 la 222 mil. lei (fara TVA), potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor, iar jucatorii din piata vorbesc despre cresteri de pana la 45% in 2016.
Piata (de decoratiuni interioare, n.r.) are un potential de crestere mare, intrucat aceste produse se adreseaza atat clientilor sau dezvoltatorilor care se afla in faza de constructie a imobilelor, cat si clientilor care doar doresc sa isi modernizeze sau redecoreze spatiul de care dispun.

FABRICAREA DE ARTICOLE DE IMBRACAMINTE CROSETATE

Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de fabricare prin tricotare sau crosetare a articolelor de imbracaminte precum pulovere, jachete, veste.

FABRICAREA DE SOSETE SI CIORAPI

Ciorapii au un rol important, punând în valoare frumuseţea picioarelor. Uni, cu model, cu plasă sau decupaje, lucioşi sau maţi, aceştia dau o notă jucăuşă şi plină de viaţă. Ciorapii reprezintă cel mai folosit articol din garderoba unei femei şi datează din anii o mie cinci sute, cunoscând numeroase schimbări şi îmbunătăţiri de-a lungul timpului.

FABRICAREA SĂPUNULUI COSMETIC

Săpunul este un produs necesar, este unul dintre cele mai folosite produse de îngrijire și unul dintre elementele esențiale pe care s-a fondat civilizația umană.
Dacă ai o pasiune pentru produsele cosmetice naturale şi doreşti să te specializezi în realizarea unor astfel de produse, ai şansa de a te dezvolta într-un sector de viitor, în continuă expansiune, dar şi profitabil.

PRODUCTIE MATERIALE PUBLICITARE

Producția de materiale publicitare are o întindere foarte mare: de la produse de tipar digital până la produse promoționale.
Partea de tipar digital se împarte în producția de: broșuri, serii limitate de cărți, agende, mape și cărți de vizită, pliante, fly-ere etc. Partea de personalizare are o plajă foarte mare de aplicabilitate, de la promoționale cum sunt pixuri și brichete la panouri de prezentare, până la semne indicatoare, plachete din lemn, trofee, panouri de control pentru industrie, folii autocolante.
Cererea mondială de print digital crește puternic, ceea ce înseamnă că piața va crește la nivel global. Estimările indică o creștere semnificativă a pieței în următorii 5 ani, determinată de o serie de factori fundamentali, cum ar fi economia favorabilă pe termen scurt a tipăririi digitale versus serigrafie, creșterea e-commerce-ului (și, odată cu el, a capacității de reconfigurare a lanțurilor de aprovizionare pentru tipărirea la cerere prin intermediul printului digital), îmbunătățirea impactului printului digital asupra mediului, comparativ cu imprimarea tradițională.

FABRICAREA DE CUTII DE CARTON

Cartonul este un material lejer si rigid de aceeasi origine cu hartia obisnuita dar care se indeparteaza de caracteristicile si folosintele acesteia printr-o compozitie, grosime si structura diferita.
Cartonul este in principal folosit in ambalare, in industria editarii, si in toate industria cartonului datorita proprietatilor sale de izolare fonica, mecanica si electrica. Inca de la originile sale, este utilizat ca material suport artisitic in ambalarile de lux.

FABRICAREA DE PUNGI DE HARTIE

Ambalajul din hârtie este un mod potrivit pentru a ambala diverse produse alimentare și nealimentare, dar în același timp, este și o metodă potrivită pentru a îți promova produsul propriu. Punga din hârtie este potrivită pentru ambalarea produselor deoarece le protejază mai eficient decât o pungă de plastic datorită abilității sale de a se plia perfect pe produse și pot rezista uleiurilor și grăsimilor din alimente.

FABRICAREA ARTICOLELOR CONFECTIONATE DIN TEXTILE – PATURI,LENJERIE DE PAT,DRAPERII,PERDELE.

Exista mai multe tipuri de lenjerii din bumbac, diferenta dintre ele fiind facuta de calitatea bumbacului. Aceasta diferenta este facuta de lungimea bumbacului fibra, cu cat fibra este mai lunga cu atat bumbacul este mai de calitate.
Cel mai cautat bumbac este cel Egiptean, dupa cum si numele il da de gol, acest timp de bumbac este produs doar in Egipt, foarte rar gasit in Romania.

FABRICAREA DE MOBILĂ PENTRU BUCĂTĂRII

Materialele necesare pentru mobile dintr-o bucatarie moderna sunt de obicei mai ieftine. Efectul esthetic este dat de contraste si de imbinarea inedita a culorilor si elementelor. Astfel, fronturile pot fi lucioase, lacuite sau acoperite cu sticla. Se pot folosi elemente care imita lemnul, iar blaturile pot fi in culori indraznete la fel si fronturile usilor. Un farmec aparte este adus si de sistemul ingenios de iluminat al bucatariei cu LED-uri care poate fi incorporate in mobila. Stilul clasic este mereu la moda si este caracterizat in special prin folosirea de culori calde si de utilizarea lemnului ca material pentru mobilier.

FABRICAREA GEMURILOR SI DULCETURILOR

Gemurile si dulceturile sunt deserturi din fructe ce aduc aminte multora dintre noi de copilarie. Produsele sunt mult mai hranitorare si mai sanatoase decat alte tipuri de dulciuri.
Dulceața tradițională și gemul natural sunt adevărate medicamente pentru trup și suflet, pentru toți cei care caută gustul copilăriei

FABRICAREA PRODUSELOR DIN BETON PENTRU CONSTRUCTII – BORDURI, PAVAJE

Betoanele sunt produse artificiale cu aspect de conglomerat care se obțin în urma întăririi unor amestecuri bine omogenizate de liant, apă și agregate, eventual aditivi. Amestecul de liant și apă formează o pastă care, în urma unor procese fizico-chimice, se întărește transformându-se într-o substanță solidă care leagă între ele granulele de agregat, dând astfel caracterul de monolit al betonului. Betonul prezintă o bună rezistență la solicitarea de compresiune, dar la solicitarea de tracțiune rezistența betonului este mult mai scăzută (aproximativ de 10 ori mai mică decât cea la compresiune). Din acest motiv pentru a îmbunătăți comportarea materialului la diferite tipuri de solicitări betonul poate fi armat cu diferite produse din oțel. În industria construcțiilor, betonul, și în special cel armat și precomprimat, reprezintă principalul material de construcții, folosit la structuri, datorită avantajelor pe care le are: durabilitate, executarea elementelor de contrucții sub orice formă, rezistență la foc, caracterul monolit și masivitatea construcțiilor, costul redus.

FABRICAREA DE MOBILA PENTRU BIROURI SI MAGAZINE

Lemnul este unul dintre cele mai folosite si mai pretabile materiale din industria mobilei, fiind relative ieftin si putand fi supus unor prelucrari, tratamente si finisaje foarte diferite. Astfel, el poate fi pictat, sculptat, lacuit, aurit, prelucrat manual sau cu diferite unelte si dispozitive mecanice, iar prin anumite tratamente termice se pot obtine forme prestabilite, definitive, care se vor mentine si dupa racirea lui. De asemenea, este un material rezistent, dovada fiind piesele de mobilier egiptene, care s-au conservat de-a lungul timpului in bune conditii. Pe langa lemnul masiv, la fabricarea mobilei se folosesc drept materii prime o serie de semifabricate, fiecare dintre aceste materii prime fiind supusa unor verificari organoleptice si fizico-mecanice specifice, in vederea obtinerii unui produs finit de mobilier de o caltate corespunzatoare prevederilor din standarde, norme tehnice sau din contracte.

IMPRIMAREA TRICOURILOR

Toate tricourile imprimate de noi sunt fabricate din bumbac 100% de cea mai inalta calitate. Se poate opta pentru diverse modele, atat pentru baieti cat si pentru fete.
Imprimarea digitala
Imprimarea digitala, cunoscuta si sub numele de imprimare DTG (direct to garmet) sau imprimare „direct pe textile” este un procedeu de imprimare a tricourilor folosind o imprimanta cu tehnologie inkjet specializata. Aparuta relativ recent, aceasta metoda foloseste imprimante speciale industriale, care printeaza cu cerneluri speciale direct pe tesatura, fiind absorbita de fibrele materialului. Rezolutia si viteza acestor imprimante a crescut semnificativ in ultimi 5 ani, printurile realizate fiind cu adevarat impresionante. In plus pre-tratamentele realizate cu utilaje speciale, dar si fixarea termica aplicata dupa imprimare, au crescut exponential rezistenta imprimeurilor, apropiandu-se de rezistenta imprimeurilor serigrafice. Imprimarea digitala DTG este ultima tehnologie in materie de imprimare textile. Tricourile sunt printate cu o imprimanta industriala specializata. Cernelurile pe baza de apa intra direct in tesatura tricoului, printul capatand un aspect fin, care nu se simte la atingere. Posibilitatile sunt infinite, deoarece imprimanta printeaza dimensiuni pana la A3 cu 16 milioane de culori. Deoarece se poate printa si un simplu exemplar, aceasta metoda este perfecta pentru cei care doresc sa isi faca un tricou personalizat cu ideea lor, sau pentru magazinele care nu doresc sa isi faca un stoc prea mare de tricouri.

LUCRĂRI DE CONSTRUCŢII A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ŞI NEREZIDENŢIALE

În România, anul trecut (2017), piața firmelor de construcții a avut o evoluție pozitivă iar cifrele din primul trimestru al anului 2018 arată un trend încurajator, potrivit datelor de la INS.
Datorită creşterii economice, cererea de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale (și nu numai) a crescut semnificativ, astfel că afacerile din acest sector ar putea să aibe un avans și va fi foarte profitabil pentru cei ce își doresc să înființeze firme în acest domeniu.
În momentul actual, întreprinderile mici și mijlocii au început să prindă curaj și să ia avânt pe piața românească. Această piață s-a maturizat semnificativ în ultimii ani, iar investitorii pun din ce în ce mai mult accentul pe calitate și inovație.

CATERING

Având în vedere faptul că trăim în era vitezei, iar lumea începe să pună accent foarte pe mare pe timpul petrecut cu familia și prietenii într-un mod mai eficient, nu puţini sunt cei care nu mai au timp să gătească zilnic și apelează la ajutorul unor firme specializate care să pregătească și să livreze prânzul sau cina. Mai mult, în foarte multe cazuri, la petrecerile organizate la firmă pentru sărbătorirea diferitelor evenimente, foarte multe dintre acestea apelează la societățile specializate în catering pentru planificarea petrecerii.
În multe situaţii, acest tip de business a început la domiciliu, însă pe măsura extinderii s-a ajuns la căutarea unor spaţii adecvate care să permită un volum mai mare de lucru, dar şi posibilitatea de a oferi produse într-o gamă cât mai variată. Estimările din sectorul de catering arată că numai piaţa comenzilor online se ridică la peste trei milioane de euro.

CĂMINE PENTRU BĂTRÂNI

Cu ajutorul Programului Start-up Nation poate fi demarată o activitate în domeniul serviciilor de îngrijire a bătrânilor sau a persoanelor cu dizabilități .
Centrele și serviciile de îngrijire individuală au devenit cu timpul o afacere profitabilă. Sute de persoane în vârstă sau cu dizabilități au nevoie de asistență medicală deoarece sunt în incapacitatea de a se îngriji singure.
Mulți vârstnici sunt pe liste de așteptare pentru a avea asigurată asistență medicală în centrele specializate publice. Numărul persoanelor internate în căminele publice pentru bătrâni depășește deja numărul limitat de locuri disponibile. Astfel, apare nevoia de o complementaritate venită din mediul privat. Având în vedere nevoia de prevenție mediul privat și mediul public trebuie să învețe să conlucreze și să își unifice forțele pentru a proteja și a oferi condiții esențiale unui trai mai bun pentru toată populația: tânără și bătrână, sănătoasă sau bolnavă, respectând egalitatea de sex, vârstă și gen.

AGENȚIE IMOBILIARĂ

Piața imobiliară are o perspectiva pozitivă la nivel global. Raportul arată ca pe o astfel de piață imobiliară extrem de competitivă și în același timp aflată într-un ciclu târziu de investiții, sectorul imobiliar, pentru a se putea dezvolta în continuare, trebuie să fie capabil să adopte și să se adapteze la noile tehnologii și modele de afaceri cum ar fi conceptul de „spațiu ca un serviciu”.

CONSULTANȚĂ ÎN MANAGEMENT

Înființarea unei firme de consultanță este des menționată ca idee de afaceri printre tinerii antreprenori. La baza acestei idei stă faptul că doar cu propria firmă de consultanță te poți plia pe nevoile clienților și rezolva problemele acestora în managementul firmelor proprii.
Un domeniu dinamic, în care întotdeauna te vei lovi de situații bune sau mai puțin bune din care vei învăța pentru tine dar și pentru a-i ajuta pe viitorii tăi clienți.

CABINET VETERINAR

Investiția într-un cabinet veterinar este condiționată de apariția unor aparate și instrumente noi. Tehnologia și descoperirile în medicină evoluează constant, de aceea este foarte greu să știi de ce sumă ai nevoie. În actualitate, cererea pentru servicii veterinare de calitate este mai mare decât oferta, iar acest lucru implică, în primul rând, prețului crescut al echipamentelor medicale și dotărilor specifice unui cabinet de medicină veterinară.

FRIZERIE CANINĂ ȘI FELINĂ

Majoritatea saloanelor nu mai folosesc de mult doar mașinile de tuns, înlocuindu-le cu foarfece, putând astfel să personalizeze tunsoarea fiecărui patruped. Putem astfel găsi zeci de echipe de groom-eri (frizeri de căței) profesioniști cu studii și atestate la activ, extrem de dedicați în ceea ce fac, pentru ca animalele să beneficieze de cele mai noi tehnici de frizerie și cosmetică.

LOC DE JOACĂ PENTRU COPII

Locurile de joacă pentru copii sunt din ce în ce mai căutate. Aceștia se plictisesc foarte repede și au nevoie de ceva nou în permanență. Cea mai bună variantă este un loc de joacă pentru copii, gândit atât pentru amuzament, dar și pentru învățarea/dezvoltarea unor (noi) deprinderi.
Într-un astfel de loc putem găsi:
-animatori plini de energie, veselie dar și răbdare, dispuși să interpreteze cele mai îndrăgite personaje;
-o varietate de spectacole interactive, cum ar fi : muzică și dans, jocuri sau concursuri;
-pictură profesională cu produse profesionale, non alergice;

Ai nevoie de mai multe informații?

Vrei să-ți începi Afacerea cu Fonduri Europene Nerambursabile?

„Secretul succesului in viata unui om este cel de a fi pregatit pentru sansa sa atunci cand aceasta apare.”

Earl of Beaconsfield

Optim Consulting

Servicii profesionale
de consultare şi elaborare proiecte START UP NATION

Ai nevoie de consultanță pentru accesare fonduri europene nerambursabile?